2023 LGS SINAVI 1. VE 2. OTURUM saat kaçta ne zaman başlıyor, bitiyor, kaç dakika sürecek? LGS süresi, başlangıç ve bitiş saati

Bugün, binlerce ortaokul son sınıf öğrencisi, liselere geçiş sistemi kapsamında düzenlenen LGS sınavına katılıyor. Bu öğrenciler, iyi bir lisede eğitim alma hayaliyle, sabahın erken saatlerinde gerçekleşecek olan LGS sınavının başlama ve bitiş saatlerini, süresini öğrenmek için arayış içerisine girdiler. LGS kılavuzunda belirtilen bilgilere göre, adaylar ilk oturumda 75 dakika, ikinci oturumda ise 80 dakika süreyle kendilerine yöneltilen çoktan seçmeli soruları cevaplayacaklar. Peki, LGS sınavının başlama ve bitiş saatleri nedir? Kaç dakika sürecektir? İşte ayrıntılar.

ISOISO
Haziran 4, 2023 - 10:32
 0
2023 LGS SINAVI 1. VE 2. OTURUM saat kaçta ne zaman başlıyor, bitiyor, kaç dakika sürecek? LGS süresi, başlangıç ve bitiş saati

Gündemdeki tartışmalar arasında, LGS sınavının süresi, başlama ve bitiş saati büyük bir önem taşıyor. Bu sınav, milyonlarca öğrencinin liseye geçiş yapacağı bir dönüm noktası olacak. Hem öğrencilerin hem de velilerin ilgilendiği konular arasında ise "LGS sınavı 1. ve 2. oturum saat kaçta başlıyor, bitiyor ve ne kadar sürecek?" soruları yer alıyor. Sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumdan oluşan sınavda toplamda 90 soru yer alacak. İşte LGS sınav süresi ile başlangıç ve bitiş saati hakkında bilgiler.

LGS Sınavı Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor

LGS sınavı, 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sözel ve sayısal olmak üzere iki oturum halinde yapılacak olan sınavın sözel oturumu saat 09:30'da başlayacak. Sayısal oturum ise saat 11:30'da başlayacak. Öğrenciler, sınav saatinden önce sınav yerlerinde bulunmaları gerekmektedir.

Sınav gününe kadar 1 milyondan fazla öğrencinin sınava katılması planlanmaktadır. Öğrenciler, en geç saat 09:00'da okullarında hazır bulunmalıdır.

İlk oturum olan sözel sınavı saat 09:30'da başlayacak ve 10:45'te sona erecektir. İkinci oturum ise sayısal sınavı olup saat 11:30'da başlayacaktır.

LGS Sınav Giriş Belgesi Sorgulama

LGS sınavına girecek olan öğrenciler, sınav belgesini e-Okul üzerinden edinebilecekler. Bu belge, öğrencinin okuldaki bina ve sıra numarası gibi bilgileri içermektedir.

LGS Sınavı Kaç Dakika, Kaç Soru

LGS'nin birinci oturumunda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplamda 50 soru sorulacak. Öğrencilere bu oturumda 75 dakika süre verilecek ve bu süre içerisinde soruları yanıtlamaları gerekmektedir.

İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Bu İçeriğe Tepkini Göster?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow